PRIMA PAGINA Zodiac european Compatibilitati Zodiac pe decani si zile Zodiac romanesc vechi Rugaciunile zodiilor Zodiacul sefului Zodiacul gastronomic
Pesti
19 februarie - 20 martie

PESTI, PISCES - Semn de apã, mutabil (transformare), feminin (introvertit), dominat de planetele Jupiter si Neptun.
Acest semn reprezintã labele picioarelor, ceea ce semnificã fundamentul tuturor lucrurilor exterioare si ale fortelor mecanice ale omenirii.
Piatrã pretioasã: rubinul.
Zi norocoasã: duminicã.
Numere norocoase: 5 si 9.
Culoare: galben si oranj.
Metal: paladiul.
Locuri prielnice: spatiile deschise si largi.
Verb reprezentativ: “a crede”.
Aspect fizic: staturã mijlocie, constitutie slabã si bolnãvicioasã, fatã largã, ten palid si mat, pãr castaniu, ochi cenusii, privire rece; par putin somnorosi.
Zone erogene: Picioarele – interiorul pulpelor, cãlcâiele, tãlpile.

    Pestii semnificã mistica si devotamentul.Simbolul care marcheazã acest semn – cei doi pesti înotând în directii diferite, exprimã foarte bine dualitatea nativului nãscut în aceastã perioadã. El este în permanentã consumat de contradictii ce-l sfâsie si care îl fac sã fie sovãitor, nehotãrât în actele sale. Aparent linistit, se frãmântã intens si continuu în realitate. De aceea are de multe ori un aer de obosealã si de deprimare. Un tip generos si foarte milos, se va devota în permanentã celuilalt – familiei si prieteni – si va fi gata de sacrificiu chiar, în anumite situatii. Desi inspirat si cu bune idei, lipsa de energie (consumatã în numeroasele sale ezitãri) îl va împiedica sã fie prea activ si sã aibã prea multe initiative, ceea ce-i va da adesea un sentiment de frustrare. Sincer si afectuos, e uneori rezervat, iar alteori devine agresiv, ca o compensare a perioadelor sale lungi de recluziune. Are putini prieteni, dar buni si apropiati. În general nu e prea atras de sport, cãci firea sa molaticã, înceatã e în profund dezacord cu natura competitivã a acestui tip de activitate. Poate doar pescuitul si vânãtoarea sã-l pasioneze. E lesne de înteles, de asemenea, de ce pestii nu pot fi buni soferi, reflexele lor nefiind prea grozave; ei trãiesc într-o atmosferã plinã de lentoare si de reverii, aproape de vis. Sunt foarte intuitivi si acest lucru îi ajutã enorm în actiunile lor, din care vor obtine în acest fel ceea ce doresc. Înclinati spre lenevie si confort, vor traversa lungi perioade de indolentã si de apatie. Au gustul luxului si uneori vor fi fãrã scrupule în a-l obtine – atât de mare este fascinatia pe care acesta îl exercitã asupra lor. Unele tipuri negative pot fi escroci si mincinosi, desi de regulã pestii sunt cei escrocati, din cauza naivitãtii lor. Foarte idealisti, imaginativi, pot fi lesne rãniti si uneori  chiar se complac în aceastã posturã de permanente victime. Ei sunt ingeniosi în munca lor, dar adeseorise hazardeazã în anumite speculatii nesigure si riscante. Trebuie sã-si impunã o autodisciplinã strictã, dacã vor sã reuseascã în viatã. Latura lor emotionalã rãmâne uneori în urma celei intelectuale si acest decalaj trebuie recuperat, în scopul evitãrii unor neplãceri sigure în cãsnicie. În general, sunt rezervati si timizi si trebuie sã depunã mari eforturi pentru a deveni mai expresivi si implicit mai bine evaluati de cãtre ceilalti. Existã o artã de a te pune în valoare, pe care pestii n-o detin, dar pe care o pot deprinde încet-încet numai sã vrea si sã-si poatã înfrânge firea lor înclinatã spre fatalism. Trebuie spus cã nativii acestei zodii se pot clasifica în douã tipuri: unii încântãtori, seducãtori, magnetici, agreabili, ceilalti având aceleasi însusiri, dar mai izolati din cauza timiditãtii lor. În general îsi cresc copiii ce dragoste si întelegere, însã au tendinta de a fi prea indulgenti si de a-i rãsfãta, tendintã pe care trebuie în permanentã sã si-o controleze.

    Profesii:Sunt firi artistice, le place muzica, dansul si sunt adeseori putin exhibitionisti. Înclinati de asemenea spre ocultism. Pot fi deci excelenti decoratori, predicatori, învãtãtori, modelatori, dar si figuri celebre ale unor domenii spirituale ca: muzica, pictura, baletul, literatura. Printre femei gãsim deseori scriitoare de romane de dragoste si pictorite de tablouri erotice. În virtutea exhibitionismului lor – dansatoare de strip-tease, uneori prostituate (posibil în urma unor numeroase dezamãgiri sentimantele).

   Boli: Acestea se referã la picioare si la sistemul lor limfatic. Pot suferi si de hidropizie, precum si de boli psihice. Frecvente sunt intoxicãrile, infectiile, tulburãrile cardiace, cele ale aparatului respirator si digestiv. La femei – afectiuni ovariene. Picioarele si gleznele sunt foarte expuse, de asemenea pot fi atacati de reumatism.

   Bãrbatul peste: Existã douã tipuri de nativi în acest caz: cei ososi si slabi cu miscãri iuti si cu ochi strãlucitori, si cei lenti si greoi. Sunt foarte impresionabili si sensibili, îsi iubesc casa si familia si sunt impregnati cu un puternic traditionalism. Desi multi au ambitii mari, nu gãsesc întotdeauna mijloacele de a le duce la bun sfârsit. Nu sunt voluntari, adicã genul de oameni care sã iasã înaintea destinului pentru a-si lua singuri lucrurile de care au nevoie, dimpotrivã. De asemenea, lipsiti de perseverentã. Unii bãrbati pesti pot aduce multe beneficii în casã, dar nu toti sun asa; existã si tipul care pierde mereu, ba chiar catastrofic. Foarte demni, rafinati, politicosi si prudenti, vor alerga în viatã dupã tot ceea ce cred ei cã reprezintã împliniri ale acestor calitãti, dupã lucrurile fine, de pildã. Existã situatii în care se lasã antrenati în tot felul de aventuri, a cãror listã tinde sã devinã din ce în ce mai lungã, în virtutea inertiei ce-i caracterizeazã. În relatiile cu ceilalti inspirã încredere si se poate pune bazã pe ei.

   Femeia peste: E genul eterat, sensibil si fragil, cu o blândete specificã întipãritã pe chip; putem întâlni însã printre ele si femei peste deosebit de robuste si de masculine. În general însã au un aer usor somnambul, iar coafura (spre frunte, îndeosebi) se aflã parcã într-un permanent neglije, ori este realizatã astfel încât dau impresia cã abia s-au trezit dintr-un somn odihnitor si cã încã au mai rãmas urme pe chipurile lor. Este perfect adaptatã cãminului, foarte casnicã si reprezintã genul femeii de interior. Rãspunde foarte bine stimulilor emotionali; este o bunã îngrijitoare a bolnaviilor, datoritã caritãtii sale înnãscute. Se avântã în tot felul de activitãti sociale si uneori e putin snoabã în astfel de momente. Unele femei pesti îsi supravegheazã cu atentie tinuta, existã însã altele care cad într-un fel de deplãsare si de neglijentã în ceea ce priveste felul cum aratã (ele, sau casele lor). În perioadele cu lunã plinã femeile acestei zodii se simt foarte active si eficace (pot avea chiar insomnii sau stãri de nervozitate), iar în cele cu lunã nouã sunt obosite si deprimate.

   Copiii peste: Sunt usor de crescut, trebuie avut însã grijã sã nu li se cauzeze emotii ori spaime puternice care îi pot traumatiza foarte tare si pentru lungi perioade de timp. În general timizi, retrasi, simpatici, dau doavadã de imaginatie si sunt foarte impresionabili, de aceea e recomandabil sã existe o selectie riguroasã a subiectelor ce se discutã în prezenta lor. Nu e bine de asemenea sã aibã anturaje proaste, cãci sunt foarte usor impresionati de comportãri negative. Fãrã o prea mare vitalitate, e preferabil pentru sãnãtatea lor sã fie tinuti în apropierea apei (zodia pestilor e un semn de apã). Au calitãti pentru studiu si o memorie excelentã; se impune însã o mai bunã disciplinare si organizare în aceastã activitate. Iubesc natura, florile si dovedesc o deosebit de mare atractie pentru animale – pentru câini, de exemplu. Aceste tendinte pot fi valorificate pozitiv de cãtre educatori si extinse pildurilor si asupra altor domenii, ca moralã valabilã, pentru cã de multe ori micutii pesti nu fac usor distinctia între bine si rãu. Au tendinta de a mânca prea mult si trebuie pãziti sã nu se îngrase, si feriti de unele afectiuni ale aparatului digestiv.

   Seful peste: Nu prea e fãcut pentru acest post, dar asta nu înseamnã cã nu va ajunge niciodatã pânã în vârful unei erarhii dintr-un anumit domeniu. Odatã instalat în functie, vã puteti astepta la o conducere plinã de întelegere si de tact, dar nu e bine sã se abuzeze de aceastã blândete, cãci are simtul demnitãtii foarte dezvoltat si va reactiona mai devreme sau mai târziu cu destulã asprime la orice încãlcare a regulamentului. Poate va da dovadã uneori de slãbiciune si poate fi foarte maleabil, dar (fiind un semn dual) vã puteti întâlni si cu genul dur si autoritar care nu admite în general replicã sau derogare de la dispozitiile sale. În situatii critice se mobilizeazã foarte bine si face fatã cu succes sarcinilor sale de lider, putând fi chiar strãlucitor în modul de a scoate din impas institutia pe care o conduce. În aceaste momente devine de obicei foarte combativ, ironic si de temut, uimind prin spiritul ofensiv pe care nu si-l etaleazã prea des. Principiile sale de conducere se bazeazã mai mult pe marea sa intuitie, decât pe criterii stricte de organizare.

   Subalternul peste: În acest rol este de obicei constiincios si se poate conta pe el, dar ne trebuie umilit în nici un fel pentru cã e mult util atunci când este impulsionat pe calea insuflãrii unei încrederi în fortele proprii si chiar a unei anumite doze de entuziasm. Este cinstit si loial si i se pot încredinta functii de încredere, deoarece pestii dau un foarte mic procent de infractori: în cel mai rãu caz va cãlca pe alãturi din purã slãbiciune. Sunt niste colegi adesea timizi si retrasi. Nu suportã prea bine criticile, pentru cã ei nu au simt critic si de aceea e mai bine sã nu fie descurajati ori înstrãinati printr-o severitate excesivã.

   Personalitãti din zodia pestelui: A. Einstein, M. Eliade, V. Hugo, I.L. Caragiale, C. Goldoni, G.F. Händel, Fr. Chopin, M. Ravel, Michelangelo, Ringo Starr, Elisabeth Taylor, Ursula Andress, Sharon Stone, Ion Iliescu, M. Gorbaciov, Dino Zoff, Boniek, Zico, Sepp Maier, F. Rãduciou.

   Cum sã începi o relatie cu un nativ din pesti: În primul rând va aprecia mult dacã îl considerati interesant si ascultati cu întelegere ceea ce vã spune despre problemele sale. Provocati-l la noi destãinuiri, va fi usor de uimit, pentru cã în general tendintele sale sunt considerate cam bizare. Nu-l contraziceti prea vehement. Este mult mai comunicativ cu un pahar în mânã, dar – atentie! – are puternice înclinatii de a deveni alcoolic. Discutati împreunã despre art㠖 picturã, de pild㠖 literaturã, fenomene supranaturale ori animale, el fiind foarte legat de acestea din urmã. În mod sigur îi place marea si în general apa. Cadourile pe care le apreciazã sunt lucrurile în culorile mãrii (verde, acvamarin, albastru) cãrtile despre ocultism, biografii. Îi place muzica si dansul.

   Cum sã sfârsesti o relatie cu un nativ din pesti: Nu e un lucru foarte usor. De regulã aceste momente au un ton de profund dramatism pentru nativul din pesti. Va pleca atunci când va vedea cã este continuu criticat, ironizat, atacat în pasiunile sale si în tendintele traditionale, neglijat în societate, întrerupt atunci când îsi expune ideile si nelãudat nici mãcar atunci când meritã în mod evident acest lucru. El este sensibil si vulnerabil si va receptiona în plin toate aceste lovituri, care mai devreme sau mai târziu îl vor îndepãrta de partener. Acest lucru se întâmplã de multe ori destul de repede, tinând cont de firea lui fatalistã si de tendinta perpetuã de a se victimiza si de a atrage inconstient, dar sistematic, rãutãtile celorlalti asupra sa.

   Raporturile pestilor cu alte semne:

Pesti – Berbec: Ultimul e prea agresiv, brutal si dinamic pentru sensibilul, rafinatul si lentul peste. Rolul conducãtor îl va detine berbecul. Poate exista o relatie eroticã acceptabilã. Dacã berbecul ar da dovadã de mai mult tact cu celãlalt, legãtura dintre ei ar putea supravietui.

Pesti – Taur: Relatie foarte bunã, potriviri pe plan fizic si spiritual. Ambii iubesc mediul casnic-familial. Primul este imaginativ si romantic, cel de-al doilea iubitor si protector.

Pesti – Gemeni: Sunt nepotriviti, desi existã o puternicã atractie fizicã. Gemenii sunt superficiali si nestatornici pentru pestii sensibili si nu au conceptii comune asupra cãsãtoriei. Legãturã nefericitã.

Pesti – Rac: Aceste douã semne de apã sunt fericite împreunã. Au aceleasi idei despre cum trebuie sã arate un cãmin, despre prieteni si despre latura materialã a existentã. Mici neîntelegeri “de bucãtãrie”. Bunã potrivire sexualã. În general cel care preia conducerea e racul.

Pesti – Leu: Nu se înteleg deloc. Leul e prea dinamic si prea impulsiv pentru sensibilul si interiorizatul peste; leul e de o strãlucire prea evidentã, solarã, pentru a mai putea aprecia farmecul discret al celui de-al doilea. Desi dependenta partenerului de el îl poate face pe leu mândru, acesta suportã greu accesele de deprimare si lacrimile nesecate ale pestelui. Relatie nerecomandabilã.

Pesti – Fecioarã: Relatie nesigurã. Cu unele concesii de ambele pãrti existã o sansã de întelegere. Nu se poate trece cu vederea totusi cã fecioarã e mult prea criticã si severã pentru gustul pestelui, iar acesta e prea senzual pentru partenerul fecioarã. Neîntelegerile devin în general obstacole de netrecut.

Pesti – Balantã: Desi ambii iubesc luxul si urãsc munca grea, si desi existã o mare atractie initialã, relatia e în ansamblu nerecomandabilã. Balanta e prea sociabilã pentru pestele casnic si exclusivist si nu doreste sã preia conducerea pentru ca aceasta sã se simtã bine, în stare de dependentã. Raporturi sexuale nesatisfãcãtoare.

Pesti – Scorpion: Între ei existã o dragoste la prima vedere, care nu va supravietui însã multã vreme. Desi ultimul preia conducerea în mod firesc – ceea ce-i convine celuilalt de minune – si desi sunt amândoi firi posesive, scorpionul nu suportã bine dulcegãriile si exclusivismul pestelui. Relatia fizicã poate fi în schimb exeptionalã. În ansamblu însã legãtura nu e de duratã.

Pesti – Sãgetãtor: Raportul erotic poate fi bun, pe plan spiritual însã pestii sunt prea posesivi si stabili pentru nestatornicii, aventurosii sãgetãtori – si aceastã incompatibilitate ireductibilã nu poate duce la nimci bun.

Pesti – Capricorn: Legãturã de regulã excelentã. Primii oferã celorlalti o dozã de romantism care le înfrumuseteazã acestora fatada cam cenusie, precum si rolul de lider ca pe ceva de la sine înteles; capricornii asigurã protectia pestilor si îi obisnuiesc sã fie mai practici. Cãsnicie fericitã.

Pesti – Vãrsãtor: Existã o sansã de fericire dacã întelegãtorii si concesivii pesti vor da dovadã de tolerantã în ceea ce-i priveste pe sociabilii si extravagantii vãrsãtori. Depinde numai de ei sã se înteleagã. Dacã vor trece ce succes o anumitã perioadã mai tensionatã, pot spera apoi la o legãturã solidã si armonioasã.

Pesti – Pesti: Armonie fizicã. Desi se înteleg în particularitãtile lor, sunt prea asemãnãtori ca sensibilitate si prea desprinsi de realitate pentru a nu-si încãlca reciproc teritoriul în mod ilegal. Vor avea conflicte de ordin pragmatic, acolo unde nici unul din ei nu se pricepe. Cãsnicia nu e de obicei recomandabilã.

Acest website si-a neutralizat integral emisiile de CO2