PRIMA PAGINA Zodiac european Compatibilitati Zodiac pe decani si zile Zodiac romanesc vechi Rugaciunile zodiilor Zodiacul sefului Zodiacul gastronomic
Vãrsãtor
20 ianuarie - 18 februarie

VARSATORUL, AQUARIUS - Semn de aer, fix (stabilitate), masculin (extrovertit), dominat de planetele Saturn si Uranus.
Reprezinta picioarele Marelui Om, ceea ce semnifica functiile locomotorii ale omului.
Piatra pretioasa: granatul, ametistul
Zi norocoasa: miercuri
Numere norocoase: 4 si 8
Culoare: albastru si verde
Metal: uraniul
Locuri prielnice: cele aglomerate, indeosebi orase
Verb reprezentativ: "a sti"
Aspectul fizic: statura mijlocie ori inalta, corp bine proportionat, figura prelunga cu un ten foarte curat, poate fi uneori foarte atragator.
Zone erogene: gambele indeosebi, picioarele in general

    Acest om simbolizeaza colectivitatea, fraternitatea intre oameni si comunicativitatea. Nativii sunt idealisti si sensibili, emotivi si cam extremisti in ceea ce priveste afectele lor, in sensul ca  pot trece de la disperarea cea mai neagra la inflacarare si optimism contagios. Pentru fiecare reprezentant al acestei zodii conteaza foarte mult libertatea sa si implicit a altora, atat fizica cat mai ales spirituala. Aceasta le este conaturala si este poate partea lor ce mai pregnanta, mai ales in relatiile
sociale, unde in general nu suporta constrangerile absurde. Aceasta nu inseamna insa ca nu-si asuma responsabilitati. Varsatorul este un tip foarte ingenios si priceput si e nascut sa fie inventator. Tot ce face e usor manevrabil si foarte util. Femeia acestui semn e recunoscuta in general dupa indemanarea cu care confectioneaza anumite obiecte necesare unui camin bine organizat. Independenti si activi, independenti si  activi ei simt permanent nevoia de a face ceva util si e masura aptitudinilor pe care le au. Uneori insa le pare ca sunt nedreptatiti (ceea ce poate fi adevarat) si se cufunda intr-o apatie, din care vor iesi mai
devreme sau mai tarziu cu forte reinnoite. Sentimentali, sensibili si emotivi, nu pun un pret exagerat pe viata lor sexuala, preferand sa vada un om dincolo de aspectul sau fizic, in latura sa intelectualaa si afectiva, si sa-i descopere calitati care sa-l faca un viitor bun prieten. Idealist, poate apare de multe ori ca o fire boema, neorganizata, refractara la o autoritate de tip burghez. De asemenea, aparentele il arata ca pe un individ bland, calin chiar, aceasta nefiind insa decat o masca pentru impetuozitatea si taria hotararilor sale. Nu e mai putin adevarat insa ca stie foarte bine sa fie delicat si sa dea dovada de tact, pentru a nu mai vorbi de permanenta sa nevoie de a se devota -  calitati care tote la un loc il fac un prieten si un coleg de neinlocuit. Desi in esenta sunt avangardisti in tot ce intreprind, nu se poate trece ce vederea un anumit traditionalism, care ii face de multe ori sa apare arhaici, demodati. Morala lor este rigida, puritana, iar vederile lor in acest domeniu pot fi foarte inguste.Varsatorul este un exemplar in ceea ce priveste perseverenta si se va orienta cu frenezie spre activitati creatoare - valorificandu-si ideile,deseori geniale - sau umanitare - avand la baza un puternic spirit de devotiune si respectul profund pentru libertatea semenului sau.Cum orice medalie isi are si reversul sau, ei pot deveni violenti si agresivi in anumite imprejurari negavorabile si atunci tenacitatea ii face adversari de temut.isi iubesc mult copiii, insa nu vor deveni prea posesivi, ci vor prefera intotdeauna sa-i lase in libertate. Ei insa nu fac altceva decat sa aplice in continuare, intr-un mod extins, conceptia lor generala despre viata si lume. Isi fac usor prieteni si relatii datorita firii lor deschise spre social, spre celalalt, imprimand tuturor acestor raporturi un caracater amical, deschis, si ajungand foarte apreciati de catre ceilalti.

    Profesii: Meseriile spre care se orienteaza sunt cele precumpanitor spirituale si mai putin cele fizice: savanti, scriitori, artisti, de foarte multe ori straluciti. Ii pasioneaza de asemenea tot ceea ce tine de mecanica si interesul lor poate trece si asupra sporturilor care au tangenta cu acest domeniu insa rar se aventureaza in sporturile  ce presupun o intensa cultura fizica. Domeniul electronicii este si el fara mari secrete pentru nativ, ca si psihologia. Se poate pasiona de lucrurile oculte, misteriose, cu aplicatii in stiintele de frontiera.

    Boli: Cum varsatorul vizeaza sistemul locomotor al omului, afectiunile de care poate suferii se localizeaza preponderent la glezne, precum si la sistemul nervos si circulatia sanguinaa, ceea ce inseamna: boli nervoase, artrite, varice, entorse, fracturi.

    Barbatul varsator: Aspectul sau fizic poate fi sintetizat prin a spune ca este in general inalt, cu trasaturi usor efeminate, cu ochi frumosi si nelinistiti. Nobil, original si de aceea neinteles adesea, este un tip amabil, generos si care nu cunoaste furtunile sentimentale, valurile agitate ale pasiunii si geloziei. Nonconformist, antiburghez, isi interiorizeaza reveriile, ceea ce din exterior ii da uneori un aer ciudat.Loial in casnicie, ceea ce conteaza pentru el in ceea ce priveste jumatatea sa este ca aceasta sa-i fie o adevarata prietena, care sa resplateasca prin reciprocitate decotiunea si abnegatia sa in sanul familiei.Rareori si in cine stie ce imprejurare deosebita vom inalni un barbat din aceasta zodie care sa fie vulgar in vorba, gest sau fapta. Aceasta trasatura ii este cu desavarsire straina.Norocos, idealist si nu foarte practic, foarte imprevizibil si contradictoriu, plin de surprize, generos dar nu cheltuitor cu femeile, putin ipohndru si in orice caz, chinuit de cele mai diverse fobii, barbatul varsator este o personalitate adesea fascinanta.

    Femeia varsator: Plina de farmec, este svelta, bine facuta, cu piciore frumose si o voce foarte placuta, cu ochii frumosi. Asemeni tuturor nativilor ea este mereu in avangarda, indreptata spre tot ce e nou si original. Viitorul si-l aseaza constant sub ochi iar mentalitatea sa e in stransa legatura cu aceasta conceptie. Draguta, amabila si miloasa, extrem de prietenoasa, este cu toate acestea o fire independenta. Reveriile sale ii creaza o atmosfera aparte, specifica. Niciodata infocata in dragoste, nu-si pierde capul si nu-si reprima personalitatea in aceasta situatie. Dealtfel, ca ratiunea e atotstapanitoare la aceasta femeie se poate vedea si din eruditia ei deosebita, ce o face nu numai agreabila si mondena, dar si foarte interesanta intr-o conversatie purtata pe diverse teme.Isi creste foarte bine copiii, acordandu-le o mare libertate, intelegere, blandete. Casa sa e excelent organizata si oricine se casatoreste cu o varsatoare nu are ce sa-i reproseze in ceea ce priveste calitatile sale de sotie sau de gospodina. In feneral sfaturile pe care le imparte cu obisnuita-i cenerozitate merita a fi urmate, caci sunt foarte inspirate. Stie sa se distreze si e mult mai atrasa de compania barbatilor decat de cea a femeilor. Cu toate acestea se casatoreste destul de tarziu. Fidela in casatorie, rar vacalca pe alaturi. Are nevoie insa de admiratie, indeosebi in ceea ce priveste corpul ei. Uneori irascibila, cicalitoare si cheltuitoare, ea e in general simpatica si agreabila, o companie placuta, loiala si interesanta.

    Copilul varsator: Linistiti si dificili in acelasi timp, pentru ca apar ca enigmatici, interioriizati, chiar excentrici. Nu sunt intotdeauna lesne de inteles si au tendinta de a se izola fata de parinti si de a le ascunde ocupatiile lor curente, interesul pentru diverse probleme, neavand incredere in capacitatea adultilor de a le intelege gandurile iscoditoare si permanent alertate de cate un lucru nou. Le place natura, iubesc animalele si adora jucariile mecanice. Jocurile lor sunt inventive si exacte, creative si pline de imaginatie, usor misterioase. Suporta greu autoritatea normativa, cu timpul insa, spre maturitate, devin mai maleabili si mai supusi conventiilor sociale. Isi doresc sa ajunga exploratori pe taramuri necunoscute, arheologi, astrologi - de regula in domenii mai iesite din comun si de avangarda.

    Seful varsator: Rar ajunge intr-o astfel de functie pentru ca se impaca greu cu rutina unui asemenea mod de viata si are nevoie de libertate pentru a se manifesta. Cand ajunge insa, devine repede indispensabil si se indreapta sigur si programatic spre succes. Care sunt calitatile care il fac pe varsator un sef atat de capabil? In primul rand se bazeaza foarte mult pe intuitia sa, secundata de simtul proportiilor si de exactitate. E un tip increzator in oameni, care nu se cramponeaza de greselile lor si  le vede in general partile bune - ceea ce e in general deosebit de stimulator pentru subalterni. Prietenos cu toata lumea, stie insa sa spuna "nu" atunci cand e cazul. O mare calitate a sa este aceea de a fi vizionar. Da multe ordine aparent ciudate, daca nu contradictorii cel putin de neinteles, pana cand intr-o zi le vezi in sfarsit finalitatea si sensul, care sunt intotdeauna bine gandite. Prietenos si misterios in acelasi timp - iata un prototip de sef destul de ciudat si rar intalnit.

    Subalternul varsator: Farte inteligent, misterios, original si de neinteles de multe ori, toate acestea neimpiedicand-ul sa fie foarte constiincios si un bun executant. Felul sau de a duce o sarcina la bun sfarsit e adesea straniu dar ceea ce conteaza in fond e rezultatul, care aproape intotdeauna e pozitiv. Incearca multe locuri si meserii pana sa gaseasca ceea ce-i convine, caci simtul sau de libertate e foarte dezvoltat si trebuie sa-si asigure si celelalte interese private de umanitarist, inventator ori cercetator. Studiaza la rece oamenii si e foarte am abil cu colegii, iar femeilor le inspira sentimente materne. E sobru, modest, timid uneori si de regula nu prea glumeste; sentimental, intuitiv, cu o memorie fantastica. Exista doua feluri de varsatori subalterni: unii boemi, altruisti, idealisti si prea putin pragmatici, ceilalti cumsecade, meditativi, originali, usor maniaci, timizi si misteriosi. Si unii si altii au un punct comun: sunt singuratici.

    Cum sa incepi o relatie cu un varsator: Un nativ din aceasta zodie trebuie admirat in primul rand, pentru a intra in gratiile sale. Urmatorul pas este de a va arata erudit si de a purta discutii interesante cu el, pe orice tema, de preferat in domenii avangardiste sau oculte. Trebuie sa-l amuzati, sa afisati un entuziasm contagios si sa dovediti ca aveti idei largi, generoase, pastrand insa o nota de bun simt. Nu fiti filistin - nu-i plac burghezii. Mai ales aveti grija de a nu fi prea posesiv, altfel va avea impresia ca atentati la mult prea pretioasa sa libertate.

    Cum sa sfarsesti o relatie cu un varsator: Faceti-i observatii critice, nedreptatiti-l printr-o gelozie care oricum e rau plasata, tineti-l din scurt intr-o posesiune sufocanta. Vulgaritatea il deranjeaza de asemenea foarte mult. Fiti imbufnat, mohorat, neprietenos; mai devreme sau mai tarziu va pleca singur, definitiv.

    Raporturile varsatorului cu alte semne:

Varsator-Berbec: Se pot intelege bine amandoi, cu conditia ca berbecul puternic si impulsiv sa nu incalce in mod ilegal teritoriul varsatorului insetat de libertate. Realatia erotico-sexuala e oricum foarte buna, amandoi avand in comun fantezia. Totusi exista un anumit risc; varsatorul va fi intotdeauna nelinistit de cate ceva iar berbecul va fi instabil si agitat - si fe aici se vor ivi probleme ca pot deveni grave.

Varsator-Taur: Temperamente toatal diferite. Primul e prea activ, imprevizibil si are prea multe ocupatii dincolo de perimetrul caminului pentru gustul taurului, care e mult mai legat de casa, mai stabil si mai lent. Taurul e prea senzual pentru varsator. Ultimul doreste in sot un prieten, taurul vede in acesta un partener de viata, de care sa fie strans legat.

Varsator-Gemeni: Partenerul din gemeni este foarte bun pentru varsator; amandoi sunt putin posesivi si nesufocanti, nu acorda mare atentie sexualitatii si au multe in comun. Gemenii agreaza imprevizibilitatea celuilalt si ambilor le place mult schimbarea.

Varsator-Rac: Primul e prea sociabil pentru gustul racului, care e mai familist si mai rezervat. Varsatorul e de asemenea expansiv, ceea ce celui de-el doilea i se va  parea a fi o risipire fara sens. Racul este foarte sensibil si aceast lucru vine in conflict cu judecata rece a varsatorului. Daca exista, casnicia va fi cu mari probleme.

Varsator-Leu: Aceasta e o relatie destul de controversata pentru a fi certa, intr-un sens sau altul. Pe de o parte imprevizibilul varsator il va incanta pe leul doritor de surprize. Va exista de asemenea un respect reciproc pentru calitatile pe care le are fiecare. La un moment dat insa pot apare conflicte legate de dorinta de suprematie a leului si de cea de libertate a varsatorului.

Varsator-Fecioara: Fecioara e prea ordonata, precisa si sistematica pentru varsator. Exista totusi o sansa atunci cand provin din aceleasi medii culturale, profesionale sau de alta natura. Poate exista o atractie initiala, fara nici un continut sexual, cu timpul insa relatia devine ori foarte plicticoasa , ori foarte tensionata.

Varsator-Balanta: Relatie si casnicie ideale. Ambii iubesc societatea, luxul, arta, petrecerile mondene. Mari complementaritati si o intelegere pe plan fizic perfecta. Uneori insa varsatorul simte nevoia de a fi singur, iar balanta trebuie sa inteleaga acest lucru. Ambii sunt intelectuali si stralucitori in anturajele lor. Aceasta este combinatia perfecta.

Varsator-Scorpion: Scorpionul e prea pasioal si prea posesiv pentru recele si rebelul varsator. Exista doar o atractie fizica, insa spiritual e cam greu sa se inteleaga; se pot obisnui pana la urma unul cu celalalt. Casnicia are toate sansele de a fi conflictuala.

Varsator-Sagetator: Se inteleg perfect, fiecare intuind particularitatile celuilalt. Ambilor le place schimbarea produsa in urma unei emotii sau a unei calatorii. Si pe plan fizic e o mare atractie intre ei. Vor avea o lunga si fericita relatie.

Varsator-Capricorn: Ultimul e prea lent, prea legat de camin, prea constant si prea rigid pentru imprevizibilul si prea putin casnicul varsator. Temperamente mult prea diferite. Nimic bun in aceasta relatie, pe nici un plan.

Varsator-Varsator: Relatie exceptionala, minunata. Se inteleg excelent si vor fi fericiti, traind intr-o armonie deplina. Totul e intre ei la superlativ.

Varsator-Pesti: Ambii au compasiune pentru ceilalti si un spirit umanitar, ceea ce poate fi o buna baza de plecare. Totusi varsatorul il nelinisteste profund pe celalalt. Depinde de ei daca relatia va fi un esec sau un succes din ce in ce mai evident.

Acest website si-a neutralizat integral emisiile de CO2