PRIMA PAGINA Zodiac european Compatibilitati Zodiac pe decani si zile Zodiac romanesc vechi Rugaciunile zodiilor Zodiacul sefului Zodiacul gastronomic

Zodiac Totemic


   Este zodiacul indienilor sud-americani care seamãnã foarte mult cu cel european. Existau 12 totemuri (reprezentând animale). Perioadele corespund aproape exact cu cele din zodiacul clasic. Se poate face o oarecare analogie între aceste animale si nativii nãscuti în acele perioade. Indienii purtau în diferetele perioade ale anului pandantive cu animalul ce guverna perioada respectivã.
 
 

ULIUL (21 Martie - 19 Aprilie)
  Cel mai important pentru el este sentimentul libertãtii. Cel care va încerca sã-l "lege" de sine, mai devreme sau mai târziu îl va pierde. Uliul este atras de tot ceea ce este nou, iubeste succesul si acceptã cu usurintã schimbãrile. Ceea ce pe alti îi sperie, pe el, dimpotrivã, îl inspirã. Este curajos, decis si gata sã riste, chiar dacã toti ceilalti considerã cã nu are nici o sansã.
 

CASTORUL (20 Aprilie - 20 Mai)
  Castorul îsi construieste neobosit casa si la fel de determinat si de perseverent este în viatã. Sursa puterii si inspiratei sale este natura. Pentru majoritatea celor nãscuti sub acest semn, cel mai important este sã aibã o grãdinã mare (casã, familie, gospodãrie). Castorii stiu sã aibã grijã si de cei din jur. În viatã, ei sunt sinceri, deschisi, buni familisti si pretuiesc, înainte de toate, linistea si confortul cãminului.
 

CERBUL (21 Mai - 20 Iunie)
  Plin de mãretie trece prin pãdure Cerbul. Se dovedeste plin de farmec - oriunde s-ar afla, atrage privirile tuturor. Cerbul e îndrãgit pentru caracterul lui prietenos si cunostintele multiple. Este foarte mobil, îi place sã cãlãtoreascã si sã mute mobila prin casã. Foarte abil în ale flirtului, este sincer si în relatiile amoroase.
 

CIOCÃNITOAREA (21 Iunie - 21 Iulie)
  Aceastã pasãre este rãbdãtoare, tenace si insistentã. Pe scurt, se poate spune cã actioneazã încet si din umbrã. Nu îi place sã fie în centrul atentiei, preferã sã joace rolul "omului din culise". Astfel, reuseste sã tinã la distantã atitudinile invidioase. Inimoasã si prietenoasã din fire, este plãcutã de cei din jur si în special de cãtre copii. Ciocãnitoarele sunt oameni de casã si buni gospodari si au un dezvoltat simt al frumosului.
 

NISETRUL (22 Iulie - 21 August)
{peste mare, rãpitor}
  Plin de curaj, el înoatã împotriva curentului si ia soarta ca pe o provocare pentru propriile forte si posibilitãti. Nisetrul este talentat si una din trãsãturile sale de bazã este încrederea în sine. Bazându-se pe aceastã caracterisiticã, el poate obtine tot ceea ce considerã cã îi este necesar. Iar în cazul în care fortele proprii nu-i vor fi suficiente, îi vor sãri întotdeauna în ajutor prietenii, care îl apreciazã pentru nobletea si generozitatea de care dã dovadã.
 

URSUL ( 22 August - 21 Septembrie)
  Se remarcã prin calm si fortã interioarã. El stã ferm cu picioarele pe pãmânt si nu are tendinta de a-si pierde capul. În plus, are un efect benefic asupra celor din jurul sãu, aplanând conflictele si calmând atmosfera prin simpla sa prezentã. Pe de o parte este un bun organizator, cãruia nu-i scapã nici un detaliu, pe de altã parte - e un om blând, care pretuieste înainte de toate relatiile amabile si cãlduroase.
 

CORBUL (22 Septembrie - 22 Octombrie)
  Corbul e chibzuit si nu ia niciodatã decizii pripite. Luciditatea aprecierilor si obiectivitatea sunt fãrã îndoialã calitãtile sale, dar cei din jur se plâng adesea de încetineala Corbului. Bineînteles cã el îi poate usor convinge de contrariu, pentru cã alte trãsãturi distinctive ale Corbului sunt caracterul prietenos si diplomatia.
 

SARPELE (23 Octombrie - 22 Noiembrie)
  Trãsãtura principalã - onestitatea. Chiar dacã nu de putine ori acest lucru este în detrimentul sãu - dar nu e nimic de fãcut, asa e totemul. Lingusirea nu îi stã în fire Sarpelui, în schimb, prudenta si logica îl ajutã sã-si atingã scopurile - cu grijã si încredere în sine, fãrã grabã, dar si fãrã opriri. Dacã încercati sã fortati evenimentele, sunt de neevitat situatiile când ceva sau cineva vã va pune bete în roate.
 

BUFNITA (23 Noiembrie - 21 Decembrie)
  Modestã si simplã, aceastã pasãre stie sã se multumeascã cu putin. Ea nu are nevoie nici de hoteluri luxoase, nici de mese încãrcate de mâncãruri exotice. Pentru ea bunãstarea materialã este cea mai importantã - cunostintele si deprinderile noi sunt pe primul plan. Însã bufnita cea blândã si parcã picatã de pe altã lume se transformã total atunci când vine vorba de apãrarea dreptãtii: în ea se trezeste luptãtorul neînfricat si dârz.
 

GÂSCA (22 Decembrie - 19 Ianuarie)
  Aparent rezervatã si rece, Gasca e pasionatã de tot ce e nou. Pe o ea o intereseazã totul: si sã cucereascã inimi, si sã facã o carierã stralucitã si sã creascã copiii. Aceastã pasãre trãieste în permanentã la limita puterilor sale si niciodatã nu cere ajutor. Nu e de mirare asadar cã ea are nevoie de mai multã relaxare si ohihnã decât ceilalti.
 

VIDRA (20 Ianuarie - 18 Februrie)
  Este preferata tuturor. Fortei de atractie a Vidrei nu-i pot rezista decât pietrele. Ea e întotdeauna dispusã sã dea o mânã de ajutor - si nu o face numai din politete; cei nãscuti sub acest semn nutresc sentimente sincere si profunde pentru cei din jur. În plus, este foarte exigentã cu ea însãsi si niciodatã nu-si neglijeazã obligatiile asumate.
 

LUPUL (19 Februarie - 20 Martie)
  Cãutãtor neobosit, acest animal nu poate trãi fãrã miscare. Si nu e nicidecum vorba despre agitatie inutilã - se stie cã pe Lup îl "hrãnesc" picioarele. Tocmai de aceea "vânãtoarea" lui reprezintã o continuã cãutare de senzatii, evenimente si cunostinte. Natura i-a înzestrat pe cei nãscuti sub acest semn cu minte agerã si memorie excelentã, asa cã numai rareori Lupul se întoarce acasã fãrã "pradã"

Acest website si-a neutralizat integral emisiile de CO2