PRIMA PAGINA Zodiac european Compatibilitati Zodiac pe decani si zile Zodiac romanesc vechi Rugaciunile zodiilor Zodiacul sefului Zodiacul gastronomic

Zodiile si călătoriile

    Evadarea din rutina zilnică, plecarea în căutarea aventurii, exploarea culturilor străine - asta presupune o călătorie. Si fiecare semn al zodiei are un mod aparte de a calatori! Berbecul, de exemplu este ca un avion cu reactie atunci când vine vorba de a pleca într-o călătorie, iar Fecioara îsi face bagajul mai bine decât oricare altă zodie. Află stilul propriu de a călători al zodiei tale!

Zodia Berbecului (21 martie - 20 aprilie)
Se spune că berbecul este "pionierul" zodiacului, lucru foarte adevărat atunci când este vorba de călătorit. Mereu pus pe plecare si în căutare de actiune, berbecul este o tintă în miscare. "Ce voi face astăzi? Ceva fierbinte? Riscant? Diferit?" Genul acesta de întrebări si le pune berbecul când se află pe drum. Si să nu crezi că va sta foarte mult să astepte un răspuns, imediat va fi în alt loc, îsi va pune alte întrebări. Cei născuti sub primul semn al zodiacului vor să stie câte putin din orice - cine a construit cine stie ce piramide si când află pleacă mai departe pentru a învăta altceva. Zicala "Dacă este marti, atunci mă aflu în Belgia", este tocmai potrivită cu mintea unui berbec. Hoinărind din loc în loc, dintr-o aventură în căutarea alteia, berbecul îsi pregăteste agenda si se asteaptă ca cei din jur să-l urmeze. Nu mai vine nimeni? Pai, nu-i nimic, călătoreste foarte bine si de unul singur, sau poate îsi va face ceva prieteni pe drum chiar dacă doar pentru a o cină sau pentru o noapte. Încă o dată, berbecul este în permanentă căutare de locuri si oameni noi atunci când călătoreste si cu cât vacanta sa este mai atractivă cu atât mai bine.

Zodia Taurului (21 aprilie - 21 mai)
Lent cum este, îti va fi foarte greu să pornesti un taur la drum. El îsi va face cu grijă planul calătoriei, va afla din timp toate datele necesare acesteia, iar apoi va constata dacă merită timpul si efortul pierdut. O călătorie nu este ceva neînsemnat pentru taur, ceea ce înseamnă că nu se va gândi de două ori înainte de a pierde un an pentru a pregăti excursia perfectă. Asta însemnă că dacă voi călători cu un taur va fi ceva de genul "ca mine, dacă nu, ne despărtim aici"?! Hei, păi nu degeaba li se spune "cap de taur"! taurii, dornici mereu să se răsfete, vor alege cel mai bun hotel, cea mai bună mâncare si chiar si o noapte la operă. Chiar si bagajul va fi făcut fără nici o scăpare. Si nu va cheltui mai mult decât trebuie, adică contul din bancă va avea mereu acoperire. De obicei asteaptă aproape o viată înainte de a pleca timp de sase luni în jurul Europei?! Poate. Dar pentru ei călătoria aceasta va fi tot ceea ce-si doresc si au visat!

Zodia Gemenilor (21 mai - 20 iunie)
O iesire la sfârsit de săptămână va fi o reusită dacă te va ajuta cineva născut în această zodie. Cum nu sunt adeptii pregătirilor lungi dinaintea unei excursii, gemenii preferă să urce în masină, să ajungă acolo unde îsi doresc (si foarte repede dacă se poate!) si odată ajunsi acolo să se distreze de minune. Curiosi din fire sunt mereu dornici să învete din călătoriile lor, si una dintre cele mai bune metode este aceea de a vorbi cu oamenii întâlniti în cale. Cine ar putea cel mai bine să le ofere ceva informatii despre locul în care se află? Gemenii se simt bine atunci când călătoresc în compania cuiva, chiar si doar pentru a vorbi cu persoana respectivă! Cei născuti sub acest semn nu sunt dornici să fie la curent cu tot ce se întâmplă atunci când călătoresc - o imagine de ansamblu este de ajuns si apoi se îndreaptă către noua destinatie indicată de agendă. Vor avea un bagaj voluminos? Nicidecum, din moment ce si-l vor face în mare viteză, element ce ghidează această zodie. Sunt foarte potriviti pentru călătoriile în grup, din moment ce sintetizează foarte bine informatiile si se fac usor întelesi. Sunt buni în meseria de ghid.

Zodia Racului (21 iunie - 22 iulie)
Fotoliul de călătorie a fost inventat probabil pentru Raci, pentru a sta cât mai comod atunci când călătoresc. Nefiind cel mai aventuros semn al zodiacului, racul preferă să stea acasă sau în general se deplasează în apropierea acesteia, caz în care nici nu se pune problema de aventură. Si poti fi sigur că nu va pleca singur - întreaga familie va călători alături de el, oferindu-i căldura si protectia de care are permanentă nevoie. Probabil întreg "clanul" va urca într-o masină spatioasă si va pleca la drum. Această "casă departe de casă" va oferi o parte din confortul casei din care a plecat, deci va lua cu el păturile preferate, vesela si chiar mâncarea favorită. Nu este loc mai frumos ca acasă pentru rac, asa că fiecare călătorie trebuie să fie o reconstituire a casei cât mai aproape de realitate. Nu vor cheltui cu sigurantă prea mult pentru o călătorie, chiar dacă stiu foarte bine valoarea banului. O călătorie perfectă pentru rac este atunci cănd drumul este bun, călătoria confortabilă, dar numai si numai atunci.

Zodia Leului (23 iulie - 22 august)
Cine este cel care păseste din această calească regală? Un conducator al lumii? Nu, probabil este un leu. Cei născuti sub acest semn stiu cum să pornească la drum cu stil si dacă nu o fac în trăsura Cenusaresei probabil că sunt într-un Concorde sau Orient Express. Îi place să fie tratat precum un rege, pentru că în lumea lui exact asta este. Când pleacă într-o excursie, totul trebuie să fie de prima clasă. "Cu cât mai mare cu atat mai bine" este mereu în mintea leului, asa că o casă pe plajă sau o insulă privată vor fi întotdeauna apreciate. Si preferă să aibă un sofer care să-i ducă de la o destinatie la alta fără prea multă bătăie de cap. Organizat si creativ, leul îsi va face întotdeauna o agendă înainte de a pleca la drum si să nu te îndoiesti - va fi cu sigurantă una bună. Va călători mereu însotit de câtiva prieteni si acestia vor vedea cu sigurantă ce stea strălucitoare este leul. Doar regele are nevoie de curteni, nu? Nu se va opri mai mult decât trebuie în călătoria sa - o scurtă privire asupra Mona Lisei este de ajuns pentru a povesti celor rămasi acasă. A călători pentru leu înseamnă liniste, de aceea are nevoie doar de cărti de credit. Îsi va face griji despre nota de plată mai târziu...

Zodia Fecioarei (23 august - 22 septembrie)
Oricine va călători cu o fecioară va trebui să poarte un ceas din moment ce aceasta are un ceas interior (si exterior) care se apropie de perfectiune. Atunci când călătoreste, se poate trezi la ora 7 dimineata, va prinde trenul de 7 si 35 de minute, va ajunge la destinatie, după cum trebuie, la 8 si 32 de minute, stiind că autobuzul de care are nevoie va veni în 7 minute. Este amuzant? Păi cei născuti sub acest semn sunt foarte organizati si au nevoie de rutină chiar si atunci când călătoresc. Mai bine numeste-l ritm si vei vedea că dacă pornesti la drum cu o fecioară vei avea parte de o multime de lucruri noi, informatii noi si chiar foarte multă distractie. Si vai de capul tău dacă îi vei schimba planurile! Fecioara iubeste ordinea si îsi va organiza din timp fiecare punct al călătoriei. Vrea să experimenteze cât mai mult si va încerca asta cu fiecare excursie, măcar pentru a simti că nu a plătit degeaba. Va vizita cu sigurantă muzeul din Florenta, indiferent de pretul biletului. Contează foarte mult si să arate bine, de aceea bagajul unei fecioare va fi mereu bine pus la punct, ordonat si curat. Chiar dacă se simt bine când călătoresc în compania cuiva, nu se dau in lături de la a călători singuri. Indiferent cum o vor face, călătoria va fi perfectă cu sigurantă!

Zodia Balantei (23 septembrie - 22 octombrie)
Balantele preferă ca cei din jurul lor să fie în centrul atentiei, lucru care se vede destul de bine si când vine vorba de călătorii. Cei născuti sub acest semn nu se simt bine când călătoresc singuri, asa că preferă compania cuiva, în special a partenerului. Si poti fi sigur că se vor purta de minune cu partenerul de drum. "Dragă, dacă tu te simti bine, si eu mă simt bine", este un refren folosit de balantă. Ea caută armonie si liniste atunci când călătoreste - mai exact totul trebuie să fie în balantă. Cu sigurantă va avea o agendă care se va potrivi cu cea a parterului de drum, astfel vor fi evitate conflictele de orice fel. Si pentru că am adus vorba de conflicte, trebuie să stii că excursia cu o balantă va costa ceva cam multisor. Adoră luxul din moment ce este dominată de Venus, zeita dragostei, frumusetii si a plăcerii. Hotelul de cinci stele si cele mai bune mâncăruri si băuturi sunt doar începutul - oh, pe ce bijuterie a pus balanta ochii! Cineva a avut buzunarele foarte pline si multe cărti de credit pentru a finanta această călătorie. Este foarte important să arate bine si să se simtă bine atunci când este plecată într-o călătorie. Fiind foarte sociabilă, va ajunge cu sigurantă la multe petreceri, asa că în geanta de voiaj îsi va strecura si o tinută elegantă de seară. Si vor vorbi cu toti cei întâlniti pe drum? Cu sigurantă!

Zodia Scorpionului (23 octombrie - 21 noiembrie)
Da, acel strain misterios din tren este un scorpion. Cei născuti sub acest semn vor călători oriunde si oricând si cu cât vor părea mai misteriosi, cu atât mai bine. Ciudăteniile se vor potrivi mereu cu el, dar pasiunea si interesul pentru noi culturi vor fi cele care îl vor călăuzi în excursiile sale. În India, Algeria sau Mozambic pot fi învătate lectii interesante. În cele din urmă ceea ce caută un scorpion atunci când călătoreste este experienta. Dominat de Pluto, planeta regenerării, el se va întoarce o nouă persoană din călătorie. Preferă să călătoarească singur, dar atunci când optează pentru un grup este un dar pentru acestia. Nu preferă numai să călătorească mult, dar si să trăiască la maxim. Din fericire, este plin de resurse si va reusi mereu (cu bani sau prin istetime) să obtină ceea ce doreste. Pentru pasionatul scorpion, călătoria este o altă binecuvantare a vietii.

Zodia Săgetătorului (22 noiembrie - 21 decembrie)
A fost Sir Edmund un săgetător? Cu sigurantă ar fi putut fi, din moment ce cuvântul cheie al celor născuti sub acest semn este explorator. Un săgetător va merge acolo unde nu a mai fost nimeni niciodată. De fapt acesta este visul lui. Nu iubeste nimic mai mult ca plecarea în căutarea aventurii si a lucrurilor noi. Trebuie să experimenteze mereu ceva pentru a se simti bine. Povestirile călugărilor din Tibet nu au nici o valoare dacă nu le poate auzi chiar din gura lor, dacă nu se poate afla printre ei - atunci si numai atunci povestirile vor avea sens. Filosofi din fire, tânjesc după călătorii în care să descopere ceva nou. Nu-i vei întâlni niciodată la Disneyland, din moment ce preferă să ajungă în Bolivia sau la Mozambic. Călătoresc bine singuri - lucru bun din moment ce ar fi destul de greu pentru altii să tină pasul cu ei. Imaginează-ti numai: cu un sac de dormit în rucsac, pleacă de acasă în căutare de noi aventuri... Da, cam asa este un săgetător! Odată plecat la drum va dori să învete cât mai mult; dacă "prinde" din zbor învatături despre viată, cu atât mai bine. Călătoriile si experientele noi sunt foarte importante pentru el si fiind foarte sociabil se va distra cu sigurantă!

Zodia Capricornului (22 decembrie - 19 ianuarie)
Să călătorească modern este caracteristic capricornilor. Cei născuti sub acest semn sunt albinutele zodiacului, interesati în a câstiga multi bani si a-si face un imperiu. Dacă si când vor pleca într-o vacantă, capricornii vor fi bine organizati si îsi vor pregăti cu mare grijă agenda. Si totul va fi de primă clasă: sunt foarte interesati de statul social. Un tur prin Europa va fi mereu pe primul loc în agendă. Se simt bine atunci când călătoresc cu un grup si nu se vor da în lături de la a-i conduce - măcar de partea financiară să se ocupe. Nu uita: el este, înainte de toate, un om de afaceri înnăscut! Va fi si o companie plăcută în timpul călătoriei; este capabil să-si asume problemele ce pot apărea pentru ca ceilalti să se distreze în voie. Nu poate fi vorba de aventură atunci când pleci cu un capricorn la drum, dar cu sigurantă te vei distra!

Zodia Vărsătorului (20 ianuarie - 18 februarie)
Dacă vei porni la drum cu un vărsător, vei călători cu "remorca" zodiacului. Cei născuti sub acest semn sunt foarte diferiti - dornici să meargă oriunde, oricand si cu oricine, fără nici un motiv special. Dacă motivul este de a ajuta pe cineva, cu atat mai bine - vărsătorul este mereu dornic să îi ajute pe cei mai putin norocosi. Să salveze planeta este o idee bună pentru el - probabil excursiile cu scopuri ecologice au fost create special pentru acest semn al apei. Sunt sociabili, leagă repede prietenii si îsi vor dezvălui cu sigurantă viziunea asupra lumii în fata acestora. Se simt bine atunci când călătoresc cu un grup, si chiar dacă nu vor fi liderii vor controla agenda pas cu pas. Dacă nu fac asta, mai bine stau acasă. Lucrurile de care nici nu vor să audă sunt micile detalii - mai bine se ocupă altcineva de programul excursiei. Ca semn al aerului, vărsătorul are nevoie de multe si variate experiente de-a lungul călătoriei. Fascinati de tehnologie, probabil că vor îngrămadi în geanta de voiaj si câteva lucruri de acest fel.

Zodia Pestilor (19 februarie - 20 martie)
Caracteristic pentru un semn al apei, pestii tind să mearga cu "suvoiul" atunci când călătoresc, niciodată făcând valuri. În consecintă, trebuie să existe cineva care să-i conducă sau nu vor ajunge prea curând la destinatie! Cei născuti sub acest semn sunt visătorii zodiacului. Atunci când nu visează se gândesc cum pot fi ajutati de cei din jur. De aceea ajunge un peste în inima Africii sau pe străzile Iranului. Nu vede rostul planificării unei vacante când poate să lase toate acestea în seama celorlati prieteni alături de care pleacă la drum. Visători cum sunt, este esential ca altcineva să se ocupe de "structură". Artisti înnăscuti, vor aprecia oportunitatea de a lucra ceramica în Mexic sau de a cânta în Peru. În cele din urmă trebuie spus că le place să se afle în apropierea apei - tânjeste un peste după altceva? De aceea se simt foarte bine când înoată sau când fac excursii cu barca - ideale pentru spiritul lor visător.

Acest website si-a neutralizat integral emisiile de CO2